Ελεγκτική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας
  English  

Γενικός ΕλεγκτήςΔρ Οδυσσέας Φ. Μιχαηλίδης

Odysseas Michaelides on Twitter


Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1968. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ακροπόλεως το 1986 και ακολούθως υπηρέτησε για 2 χρόνια στην Εθνική Φρουρά. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απ’ όπου το 1993 έλαβε με άριστα το Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού. Συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές και το 1997 αναγορεύθηκε με άριστα σε διδάκτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην ειδικότητα της πολιτικής μηχανικής. Ακολούθως, ενεγράφη στην Οικονομική Σχολή του Τμήματος Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου το 2004 έλαβε πτυχίο οικονομικών. Είναι επίσης κάτοχος του Πιστοποιητικού CFAB (Certificate in Finance, Accounting and Business) του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών ICAEW.

Το 1998 διορίστηκε ως Λειτουργός Ελέγχου στο Τμήμα Ελέγχου του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και σταδιακά ανέβηκε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας αφού τον Ιούνιο του 2010 διορίστηκε ως Διευθυντής Ελέγχου. Στο Τμήμα Ελέγχου ασχολήθηκε με θέματα δημοσίων συμβάσεων, εξέταση απαιτήσεων αναδόχων, τεχνικό και οικονομικό έλεγχο εργασιών κ.λπ.

Έχει διδάξει για σειρά ετών σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, υπό την ιδιότητα του Ειδικού Επιστήμονα, ενώ έχει επίσης δώσει αριθμό διαλέξεων εντός και εκτός Κύπρου σε θέματα δημοσίων συμβάσεων. Είναι επίσης ο συντάκτης των πρότυπων όρων συμβολαίου που έχουν υιοθετηθεί από την αρμόδια αρχή δημοσίων συμβάσεων για χρήση σε δημόσιες συμβάσεις έργων.

Είναι μέλος του ΕΤΕΚ και του European Federation of National Eng. Associations (FEANI).

Από το 2006 έως το 2011 ήταν μέλος του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και από το 2009 έως το 2014 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων. Στις 14 Φεβρουαρίου 2012 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως μέλος στο Συμβούλιο Δανειστικών Επιτροπών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2014 οπότε και διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών. Τον Ιούλιο του 2013 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Μέλος της Ομάδας Διαπραγμάτευσης για το Τερματικό Υγροποίησης Φυσικού Αερίου.

Στις 11 Απριλίου 2014 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Είναι νυμφευμένος με την Λαμπριάνα (Νανά) Χρυσοστόμου-Μιχαηλίδου η οποία είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια διαδικτυακής πύλης με περιεχόμενο που αφορά γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς και η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 διατηρεί στρατηγική συνεργασία με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Έχουν τρία παιδιά εκ των οποίων τα δύο έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ακολουθούν τώρα μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο και το τρίτο είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.


Back To Top